Biografija

Ela Ćurković je od 1987. u svetu kozmetike. Prva iskustva stekla je u Parizu, gradu kozmetike i mode, gde je odrasla i živela duže od trideset godina.

Kompletno školovanje je završila u Francuskoj. Diplomu o stručnom zvanju stekla je na najprestižnijoj školi za kozmetiku i esetiku u Parizu (Ecole Internationale d’esthétique RENE GARRAUD).

U periodu 1989 ̶ 1990. radi u Palm Dezertu u Kaliforniji, na osnovu licence koju izdaje nadležni organ Kalifornije (California Board of Cosmetology).

U oblasti medicinske kozmetike naročito je važno iskustvo koje stiče od 1990. do 1997. godine u Parizu, tokom rada u dermatološkoj ordinaciji dr Petresco de Kap Herr, pionirke u mnogim oblastima današnje anti-age medicine.

U Forum Make-up Ecole de Paris stiče diplomu profesionalnog šminkera (1994).

Godine 1995. Ela Ćurković u Parizu završava specijalističku obuku za trajnu šminku i mikropigmentaciju, što i do danas ostaje njena uža specijalnost.

Postaje ambasadorka renomirane francuske kuće Styliderm koja proizvodi aparate i pigmente za mikropigmentaciju, sa kojom sarađuje od 1996. godine do danas.

Odlično vlada tehnikama popravke loše urađene trajne šminke, kao i metodima medicinske mikropigmentacije, čime je stekla poverenje velikog broja klijenata.

Od 1998. živi i radi u Beogradu. Prva uvodi u Srbiju mikropigmentaciju, što je bila novina u to vreme.

Sa dolaskom u Beograd aktivno se uključuje u rad Udruženja kozmetičara Srbije kao član odbora od 2001. do 2006. Učestvala je u organizaciji međunarodnih kongresa i sajmova kozmetike u Beogradu.

Od 2010. godine uvodi i mezoterapiju, sa naročitim naglaskom na tehniku mikroiglicama u anti-age tretmanima.

Godine 2014. odlazi na stručno usavršavanje u Dubai u Dermatološki centar Lucia Aesthetic & Dermatology Center, gde stiče licencu nadležnog organa (Dubai Health Authority) za rad u toj zemlji.

Konstantno se usavršava i redovno prati svetske kozmetičke i anti-aging kongrese (AMEC i ICAD) u Parizu, Monte Karlu, Dubaiju…

Živi i radi na relaciji Beograd–Pariz–Dubai.