Holistički tretmani

HOLISTIČKA MEDICINA

Poreklo i naziv (HOLOS — sve) potiču još od vremena Hipokrata, koji se i smatra ocem tradicionalne medicine i njenog sveobuhvatnog pristupa čoveku. Telo, um i duša su delovi koji se moraju tretirati zajedno. Samo posmatrajući čoveka kroz njegovu kompleksnost i integritet možemo otkriti njegove simptome i bolesti.

PSIHOSOMATSKA MEDICINA

Naše telo nam se obraća i kroz svoje simptome ukazuje da postoje organi usko povezani s našim osećanjma ili da naša osećanja ukoliko su pogrešna štetno deluju na naš organizam. Sve ono što nas muči, a šta ne uspevamo da rešimo u optimalnom roku, stvara energetske blokade u našim organima, pa tako organi i  razbolevaju. Jednostavno rečeno, bolest je kao posledica lošeg načina života.

REFLEKSOLOGIJA STOPALA I CELOG TELA

Refleksološke tačke na našem telu povezane su s našim organima. Stimulišući ove tačke, pokrećemo organe, aktiviramo ih  i tako dovodimo u ravnotežu ceo organizam.

KROMOTERAPIJA — KROMOPUNTURA

Bojama do ozdravljenja, to je poznati metod izlečenja pomoću zračenja kristala u različitim bojama. Time se izaziva pozitivna rezonanca na određene organe ili akupunkturne tačke po celom telu i duž meridijana i aurikolarnih (usnih) energetskih kanala. Umesto igala koriste se kromokristali, pa je ovaj metod vrlo prijatan i bezbolan.

FLORITERAPIJA

Bahove kapi nazvane su po dr Edvardu Bahu, lekaru koji je pronašao kako da prenese energiju cveća i drveća u vodu. Čovek je deo prirode, a u prirodi postoje materije koje su u stanju da ojačaju organizam i njegove mogućnosti a da pri tome ne izazovu neželjene efekte. Biljke nam prenose informaciju i iskustvo o preživljavanju u okruženju. One potpuno prirodnim putem doprinose da se osoba uravnoteži, a odstrane emocionalni i mentalni konflikti.

GEMMOTERPAIJA

Osnivač gemmoterapije je belgijski lekar Pol Henri. Biljni rastvori se primenjuju protiv raznih oboljenja u obliku gemmoterapije (glicerinski macerat). Gemmoterapija koristi pupoljke ili mlade izdanke biljaka koji se smatraju matičnim ćelijama svake biljke. Aktivnih principa ima više u mladim izdancima nego u zrelim biljkama, a to su prvenstveno faktori rasta koji daju podsticaj i resurse za razvoj biljke. Ovi rastvori se preporučuju za uspešno lečenje svih hroničnih oboljenja i disbalansa hormonskog porekla, i ne prouzrokuju nikakve neželjene efekate.

AROMATERAPIJA

Eterična ulja imaju mnoga naučno potvrđena lekovita dejstva na telo. Ubijaju mikrobe, ublažavaju bol, deluju kao melem, ali i svojim mirisom pozitivno deluju na nervni sistem, donoseći ravnotežu i prijatan osećaj. Mogu ih koristiti sve osobe, s tim što doziranje zavisi od uzrasta osobe koja ih primenjuje.

WINGWAVE COACHING

Wingwave je najefikasniji način brzog otklanjanja stresa, strahova, mentalnih i emocionalnih blokada. Ovim metodom uspešno eliminišemo paniku, fobije, tremu, anksioznost, podižemo samopouzdanje, motivaciju i kreativnost, menjamo negativna uverenja, prevazilazimo depresiju, bespomoćnost i aktiviramo borbu protiv anoreksije, bulimije, gojaznosti, a pomažemo u odvikavanju od pušenja i oslobađanju od svih loših navika.

KVANTNA HARMONIZACIJA

Kvantna harmonizacija je tehnika brze harmonizacije i transformacije. Deluje na najsuptilnijem nivou kvantumu, balansirajući sve u vama i oko vas. Rezultati su odmah vidljivi. Uspostavlja se ravnoteža duha, uma i tela podstiču samoisceljivanje i samoizlečenje. Harmonizuju se svi nivoi organizma (fizički, mentalni, emocionalni, duhovni). Otklanja se fizička i emocionalna bol različite simptomatologije. Transformišu se i balansiraju odnosi, posao, finansije, komunikacije… Povećava se vitalna energija organizma.

BARS

Bars tretman može se primenjivati na svim ljudima i veoma je prijatan. Aktiviraju se 32 tačke na glavi, i to blagim pokretima i polažajima ruku. Ove tačke (Bars) čuvaju memorisane elektromagnetske komponente svih naših misli, ideja, strahova, odluka, verovanja koje smo ikada imali o izlečenju, bolesti, starenju, novcu, kontroli, svesnosti, kreativnosti, energiji itd. Pomoću ove tehnike pomažemo klijentu da promeni bilo koji aspekt u svom životu kojim nije zadovoljan.

 

Dragana Blagojević Lombardelli diplomirala holističku medicinu u Bolonji.
Član federacije italijanskih Naturopata Riza.
Od 1989 živi i radi u Italiji.
Terapeut holističke, psihosomatske i prirodne medicine – Naturopata.